skip to Main Content
2in1 – Már Nemcsak Samponban, Hanem Sajtótájékoztatóban Is

2in1 – már nemcsak samponban, hanem sajtótájékoztatóban is

Van, amit nem lehet online csinálni. Mennyiszer mondtuk már ezt! És mennyiszer nem lett igazunk. A koronavírus-járvány óta ráadásul sokkal többször.

Nem a járvány szülte a home office-t és a Zoom-meetingeket, sajtótájékoztatót is tartottak már online a COVID-19 előtt. A szükséghelyzet csak rákényszerített bennünket arra, hogy a kivételek főszabállyá változzanak. Így sok tapasztalatot szerezhettünk a digitális módszerek előnyeiről és hátrányairól is az analóg verziókhoz képest. De miért ne lehetne mindkettőből csak az előnyöket használni?

Ezt próbáltuk ki ügyfelünk, a Magyar Termék Nonprofit Kft. 2020 őszi sajtótájékoztatóján, amelyen online és a helyszínen személyesen egyaránt részt vehettek az újságírók attól függően, hogy számukra melyik volt praktikusabb. Ráadásul az előadók közül is volt, aki online jelentkezett be az eseményre, míg mások fizikai valójukban is ott voltak. A hibrid verzió jól működött, hiszen azok az újságírók is aktívan részt vehettek, akik egyébként nem tudtak volna eljönni, és a helyszínen jelenlévőket sem korlátozta semmiben ez a kétcsatornás lebonyolítás.

Mindent meg lehet online csinálni. Mennyiszer mondjuk még ezt! És mennyiszer nem lesz igazunk. Mert a kommunikáció bonyolultabb annál, minthogy csak online vagy offline működjön. Van, amikor így, máskor úgy, és van, amikor a kettőt kombinálva a legjobb. Legyen szó akár munkáról, akár megbeszélésről, akár sajtótájékoztatóról.

Back To Top